Welkom op de site van Korf!

Korf is een vereniging van christelijke kunstenaars, waarvan de leden verspreid wonen door heel Nederland. Periodiek ontmoet men elkaar op de Korfvergaderingen, om naast een persoonlijke ontmoeting, inspiratie op te doen door elkaars werk te bestuderen en er met elkaar over van gedachten te wisselen. Ook om door een positief kritische benadering het werk van een ander te beoordelen en via ieders inbreng van elkaar te leren.

Daarnaast worden er regelmatig bekende kunstenaars van buiten de vereniging uitgenodigd om hun werk te presenteren en te vertellen hoe hun kunstwerken tot stand kwamen en waardoor zij werden geïnspireerd.

Verschillende Korfleden zijn zelfstandig kunstenaar. Anderen geven als docent dagelijks onderwijs om hun kennis over te dragen. Sommige leden volgen en geven workshops en lezingen.

Onder onze leden bevinden zich schilders, tekenaars, illustratoren, beeldhouwers, bronsgieters, ontwerpers en grafische vormgevers. Een veelkleurig gezelschap van autodidacten maar ook hoger opgeleiden die door hun academische opleiding een duidelijke en leerzame inbreng hebben.

De werken die door de Korfleden gemaakt worden variëren van figuratief, half abstract tot volledig abstract en worden uitgevoerd met een grote diversiteit aan onderwerpen. Gemaakt van de meest uiteenlopende grondstoffen en met verschillende materialen.

De kunstcollectie van Korf en haar leden bestaat voor een groot deel uit schilderijen en ruimtelijk werk. Regelmatig wordt op verschillende locaties in Nederland een expositie georganiseerd. Periodiek zend Korf naar geïnteresseerden een Nieuwsbrief, op deze site ook te downloaden.Wilt u de Nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Vermeld uw mailadres onder contact, en wij zenden hem u toe.

Als u klikt op “kunstenaars” dan krijgt u een kleine indruk van wat wij maken. Door eenmaal te klikken op een afbeelding wordt de afbeelding vergroot. 

Bedankt voor uw interesse! Wij wensen u veel kijkplezier! 

Talent van Toen

Wedstrijd: Talent van Toen

Je komt ze nogal eens tegen: mensen die je vertellen dat ze vroeger op school de teken- en hand-
vaardigheidslessen zo leuk vonden en dat ze er ‘best goed’ in waren.

Als je ze later -bijvoorbeeld op een ouderavond- weer eens ontmoet en je stelt de vraag:‘Doe je er nog wel eens iets mee?’, dan volgt er meestal een verontschuldigende glimlach: “Ik zou het wel graag willen, maar ja... geen tijd hé...’

Talent-van-toen-120121-1

De reformatorische kunstenaarsvereniging Korf bestaat 20 jaar. In het kader van dit jubileum organiseert Korf een bijzondere wedstrijd.

Duik in de zogenaamde ‘oude doos’ en diep daaruit het mooiste creatieve werkstuk uit uw/jouw verleden op. Denk aan een schilderij, een textielwerkstuk, een beeldje, een tekening, een collage. Het mag zowel een werkstuk uit de basisschooltijd als een werkstuk van de middelbare school zijn.

Talent-van-toen-210121-3

Maak van dit werkstuk een goede foto. Doe dat met daglicht voor natuurlijke kleuren.
Stuur deze afbeelding onder vermelding van uw naam, het jaartal en de klas waarin het gemaakt is, naar talentvantoen@korfinfo.nl

De uiterste aanleverdatum is 12 maart 2021.

Een deskundige jury, bestaande uit een aantal kunstenaars van Korf, selecteert 20 inzenders met de mooiste werkstukken. 10 werkstukken van de lagere school en 10 producten die op de middelbare school gemaakt zijn.

Deze 20 inzenders mogen vervolgens drie workshops kiezen die op een aantal zaterdagen gegeven zullen worden door kunstenaars van Korf. (Boetseren, Aquarelleren, Collage, Experimenteel werken, Portrettekenen).

Na het volgen van drie workshops ontvangen de deelnemers het thema voor de eindopdracht.

Dit eindwerkstuk wordt thuis gemaakt en de uitvoering en techniek zijn vrij. De deelnemers krijgen hier minimaal zes weken de tijd voor.

Een deskundige jury wijst drie winnaars aan. Er zal ook een publieksprijs zijn. Naast het ontvangen van een mooie prijs, zal ook het werk van de winnaars ten toon gesteld worden.

Het Reformatorisch Dagblad zal van deze wedstrijd verslag doen middels reportages en videobeelden.